Connect with us

Autozone

Veturat më të sigurta gjatë aksidenteve në komunikacion

Instituti amerikan i Sigurisë së Trafikut në Autostradë (IIHS) ka publikuar një studim që konfirmon se automjetet më vdekjeprurëse në rrugë janë thjesht makina të vogla.

Sipas rezultateve të tyre, “15 nga 20 modelet e makinave me vdekjet më të larta në aksidente rrugore për vitin 2017 ishin makina të vogla”.

Sipas të njëjtit studim, veturat e vogla kanë mesatarisht 82 vdekje për milion automjete, ndërsa në rastin e SUV-ve të mëdhenj niveli i vdekshmërisë është vetëm 15 për milionë automjete në vit.

Është interesante që VW Golf në rrugët amerikane është në grupin më të mirë pa vdekje të raportuara.

Një përjashtim tjetër pozitiv është Nissan Leaf me një rezultat po aq të mirë.

Nga ana tjetër, shumë më keq është Ford Fiesta (sedan) me 141 vdekje për milion automjete. Pasohet nga Hyundai Accent (116) dhe Chevrolet Sonic (98) dhe Nissan Versa Note (96).

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Auto Info

Një gjerman aksidentalisht e shiti BMW-në e tij për një euro

Ai bëri një gabim, një gabim shumë të shtrenjtë.

Gjithnjë e më shumë njerëz që nuk shesin makinat e tyre në treg, por provojnë fatin e tyre në faqet e specializuara si eBay për shitjen e makinave. Dhe një gjerman u kujtua për një përpjekje të tillë.

Siç shkruan Automobilwoche, pronari pa emër i BMW-së vendosi të përdorë eBay për të shitur makinën e tij. Sidoqoftë, një gabim i tij dhe bëri që makina të ofrohet në ankand me një çmim fillestar prej 1 eurosh. Shumë shpejt u gjet një blerës i cili e bleu makinën për një euro të vetme.

Shitësi e vuri re gabimin shumë vonë dhe makina u shit vërtet.

Ai bëri apel dhe çështja përfundoi në një gjykatë në Frankfurt. Pasi shqyrtoi argumentet e të dy palëve, gjykata vendosi në favor të shitësit sepse shitësi theksoi se ai priste që makina të shitej me një çmim më të lartë se ai i përmendur. Blerësi ishte i pakënaqur me vendimin, por nuk zgjodhi të apelonte.

Prandaj, nëse vendosni të përdorni platforma të tilla për shitje të makinave, sigurohuni që të kontrolloni se çfarë keni shënuar në reklamë.

Continue Reading

Auto Info

Një super limuzinë po krijohet në Itali

Emri i tij është Aznom Palladium, dhe me pak fjalë, është një “luks i pazakontë për të gjitha terrenet”.

Projekti i përbashkët i Aznom Automotive dhe Camal Studio sjell luksin në një makinë plotësisht të re, transmeton Telegrafi.

Me një gjatësi prej 6 metrash dhe një fund të stilit Rolls Royce, me siguri do të jetë një fenomen në rrugë, por edhe në fushë.

Makina është parashikuar të të ketë një motor V8, dhe fuqia maksimale do të jetë 680 kuaj fuqi.

Duke gjykuar nga projektet e mëparshme, baza e këtij automjeti është marrë nga prodhimi serik, por burimi do të mbetet i panjohur për ca kohë.

Në çdo rast, duhet të jemi të durueshëm deri në shtator, sepse në atë kohë shpallet premiera e kësaj makine. /Telegrafi/

Continue Reading

Auto Info

Elon Musk: Do realizojmë automjetet vetëlëvizëse deri në fund të 2020

Themeluesi i Tesla-s, Elon Musk ka deklaruar se kompania e tij është ‘shumë afër’ për të realizuar me sukses teknologjinë e automjetit vetëlëvizës të nivelit të pestë, dhe thotë se kjo mund të arrihet deri në fund të vitit 2020.

Sidoqoftë, kjo teknologji e përparuar ende kërkon që shoferët të qëndrojnë vigjilentë dhe t’i mbajnë duart fort në timon, dhe automjetet janë akoma larg nga të qenurit plotësisht autonomë.

Me autonomi të nivelit të pesë, të cilin Musk e ka diskutuar prej kohësh si një qëllim të kompanisë, shoferi do të ishte në gjendje të pushonte dhe ta linte makinën e tij të bënte gjithë punën.

Musk tha:

Jam jashtëzakonisht i sigurt që niveli i pestë ose në thelb i plotë i autonomisë lëvizëse të automjetit, do të ndodhë dhe unë mendoj se do të ndodhë shumë shpejt.

Continue Reading

Recent Posts