Connect with us

Живот

5 начини дека сексот може брзо да ги намали тензиите и студенилото во врската

Published

on

Исто како и комуникацијата и искреноста, сексот е важен дел од среќната врска. Како и да е, што ако постојано се расправате со партнерот, ако конфликтите се натрупуваат и ќе исчезна желбата за физичка интимност? Тогаш треба да се обидете да се приближите едни до други барем во спалната соба. Ние ќе ви откриеме како сексот може да има позитивен ефект врз нарушената врска…

1. Се создава интимна врска

Некои од работите што разликуваат врска од пријателство се интимност и доверба што произлегува од сексот меѓу две лица. Особено ако врската меѓу партнерите е напната, тешко е да се пронајдат вистинските зборови за да комуницираат едни со други без нов конфликт. Во овој случај, сексот е феноменална можност за невербална комуникација да воспостави физичка и емоционална интимност.

2. Оргазмите ве прават среќни

За време на оргазмот, се лачи допамин, т.н. хормон за среќа – кој останува во крвта неколку часа после сексот и се грижи за добра волја. Позитивен несакан ефект: можно е по брзање среќа повторно да ви биде јасно зошто се заљубивте во вашата сакана личност и што најмногу цените за него.

3. Забавувајте се заедно

Сексот може да биде напнат, полн со изненадувања, луд или едноставно обична забава. Малите несреќи и споделената смеа ја прават најубавата странична работа на светот уште позабавна – така вие и вашиот партнер може да ги заборавите секојдневните грижи за момент.

4. Помирете се побрзо

Таканаречениот помирувачки секс е испробано и проверено средство за олеснување на стресот. И двајцата можете да „излезете“ и да дозволите вашите емоции да тргнат диво. Како може некој сепак да се лути на партнерот после страствен секс? Помирувачкиот секс е ефикасен пред се заради хормонот окситоцин, кој „омекнува“ и ја стимулира врската.

Исто како и комуникацијата и искреноста, сексот е важен дел од среќната врска. Како и да е, што ако постојано се расправате со партнерот, ако конфликтите се натрупуваат и ќе исчезна желбата за физичка интимност? Тогаш треба да се обидете да се приближите едни до други барем во спалната соба. Ние ќе ви откриеме како сексот може да има позитивен ефект врз нарушената врска…

1. Се создава интимна врска

Некои од работите што разликуваат врска од пријателство се интимност и доверба што произлегува од сексот меѓу две лица. Особено ако врската меѓу партнерите е напната, тешко е да се пронајдат вистинските зборови за да комуницираат едни со други без нов конфликт. Во овој случај, сексот е феноменална можност за невербална комуникација да воспостави физичка и емоционална интимност.

via GIPHY

2. Оргазмите ве прават среќни

За време на оргазмот, се лачи допамин, т.н. хормон за среќа – кој останува во крвта неколку часа после сексот и се грижи за добра волја. Позитивен несакан ефект: можно е по брзање среќа повторно да ви биде јасно зошто се заљубивте во вашата сакана личност и што најмногу цените за него.

3. Забавувајте се заедно

Сексот може да биде напнат, полн со изненадувања, луд или едноставно обична забава. Малите несреќи и споделената смеа ја прават најубавата странична работа на светот уште позабавна – така вие и вашиот партнер може да ги заборавите секојдневните грижи за момент.

4. Помирете се побрзо

Таканаречениот помирувачки секс е испробано и проверено средство за олеснување на стресот. И двајцата можете да „излезете“ и да дозволите вашите емоции да тргнат диво. Како може некој сепак да се лути на партнерот после страствен секс? Помирувачкиот секс е ефикасен пред се заради хормонот окситоцин, кој „омекнува“ и ја стимулира врската.

via GIPHY

5. Задоволството во врската расте

Ако проблемите со партнерот се натрупаат или дури и почнете да се сомневате во врска, сексот е последната работа што ми доаѓа на нечиј ум. Затоа мора да бидете сигурни дека не се лишувате од физичка интимност. И задоволството го спречува партнерот да бара „утеха“ од другата личност./Попара.мк/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

НАЈЧИТАНИ