Connect with us

Lajme

PDSH-ja kërkon paga dyfish më të larta për personelin mjekësor

Kryetari i PDSH-së Menduh Thaçi, kërkoi paga dyfish më të mëdha për personelin mjekësor dhe ulje të të ardhurave
personale vetëm tek funksionarët e lartë. Këtë e theksoi në konferencën e sotme për shtyp së bashku me Komisionin partiak për shëndetësi rreth gjendjes aktuale me koronavirusin.

“Mendoj se situata ekonomike nga dita në ditë do të bëhet dramatike. Rekomandimi ynë është që të gjitha pagat e funksionarëve të lartë, udhëheqës të institucioneve, deputetëve dhe ministrave etj, të ulen për 50
për qind. Pagat e administratës dhe mësimdhënësve dhe profesorëve të mos ulen. Pagat e mjekëve dhe të gjithë punonjësve shëndetësorë të rriten dy herë më shumë, sepse duhet të stimulohen sa më shumë mjekë dhe lista
mjekësore të cilët nuk punojnë të paraqiten për të punuar”, theksoi Thaçi.

Në emër të Komisionit partiak për shëndetësi ai e kritikoi punën e Spitalit klinik të Tetovës dhe Qendrës për shëndet publik.

“Drejtori i Spitalit klinik në konferencë pati sjellje joserioze. Ne si parti dhe kryetar dhe koleg jam i brengosur, nuk kemi informacione të mjaftueshme, nuk kemi dëgjuar se cili është Shtabi i krizës, cilët janë mjekët, cilët janë
specialistët. I bëjmë thirrje ministrit të Shëndetësisë ta vizitojë spitalin sepse është Qendër klinike universitare në Tetovë, në repartin për sëmundje infektive që të shihet sa krevate dhe shtretër ka, sa dhoma kemi të gatshme
për kujdes intensiv, sa respiratorë kemi për 270 mijë banorë në rajonin e Tetovës. Sipas informacioneve tona ka një respirator. Mendoj se kjo është shqetësuese”, ka thënë Thaçi.

Sipas tij, PDSH-ja ka potencial kadrovik të personave mjekësorë të cilët janë të gatshëm t’i ndërmarrin të gjitha përgjegjësitë derisa zgjatë situata e krijuar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Lajme

Bekteshi: Kompanitë t’i qasen përfaqësimit të drejtë si sektori publik

“Ne inkurajojmë të gjitha ndërmarrjet që t’i qasen përfaqësimit të bashkësive etnike në të njëjtën mënyrë siç bën sektori publik”, tha për “Telma” Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi.

“Ne i inkurajojmë ata, në pjesën e një shoqërie të barabartë për të gjithë dhe për shqiptarët, për maqedonasit dhe për të tjerët, ne i inkurajojmë ata që të pasqyrojnë strukturën e shtetit, siç është në sektorin publik. Ne nuk e dimë nëse kompanitë private do ta bëjnë atë”, tha Bekteshi.

Ai theksoi se kjo masë është parashikuar në programin politik të Qeverisë dhe duhet të zbatohet në katër vitet e ardhshme.

“Kur flasim për kompetencë, natyrisht ata duhet të jenë kompetentë, qofshin shqiptarë, maqedonas, turq, serbë, duhet të jenë kompetentë për të përfunduar punët e parashikuara”, tha Ministri./Telegrafi/

Continue Reading

Lajme

Konviktet studentore në Maqedoni përgjysmojnë kapacitetet

Para konviktit studentor “Pellagonija” në Shkup, në qoftë se do të vinim në periudhën e njëjtë vitin e kaluar, aty do të “vlonte” nga studentët, por tani ky konvikt është i zbrazët. Mirëpo, parashtrohet pyetja a do të funksionojë dhe si do të funksionojnë konviktet.

Drejtori i konviktit, Demir Hamiti, për TVM2 tha se po bëjnë përgatitjet e duhura që konvikti të fillojë me punë më 1 tetor, ndonëse ende nuk është zyrtare.

“Konvikti shtetëror studentor “Pellagonija” ka kapacitet prej 997 shtretërve, domethënë në bazë të protokollit që e ka sjellë Komisioni për Sëmundje Infektive, sivjet do të jemi me kapacitet të përgjysmuar. Domethënë do të kemi afër 498 studentë.”,- theksoi drejtori i Konviktit Studentor “Pellagonija”, Demir Hamiti.

Mbrojtja nga Covid-19 për konviktorët, protokollet mbrojtëse gati, por kjo ka kosto.

Çdo student në hyrje të konviktit do t’i matet temperatura dhe do të dezinfektohet, kurse do të jenë të detyruar të mbajnë maska mbrojtëse. Pajisjet mbrojtëse duhet t’i mbajnë edhe të punësuarit në konvikt.

“Jemi në kuzhinën e këtij konvikti studentor. Në bazë të protokolleve të reja duhet të sigurohet distancë prej së paku dy metra prej një tavolinë në tjetrën. Në një tavolinë nuk munden të ulen më tepër se dy persona, ndërsa pas çdo vakti ushqimor tavolinat duhet të dezinfektohen”,- tha Hamiti.

Dezinfektim duhet të kryhet edhe nëpër dhomat e konviktit.
“Dhomat e konviktit studentor disponojnë me katër shtretër, por në bazë të protokolleve të reja në një dhomë nuk munden të qëndrojnë më tepër se dy student”,- shtoi Hamiti.

Të gjitha këto protokolle të veçanta, sipas drejtorit të konviktit, do të kenë kosto të lartë financiare për konviktin. Por, ai shpreson që gjithçka të shkojë mirë dhe asnjë prej studentëve të mos infektohet nga Covid-19.

Continue Reading

Kosovë

LVV dhe shoqëria civile skeptikë se Kosovës mund t’i liberalizohen vizat, pengesat i shohin nga kënde të ndryshme

Edhe brenda këtij viti, nuk pritet të ketë lajme pozitive nga BE-ja, në raport me heqjen e vizave për Kosovën. Njohësit e procesit integrues, përmendin disa arsye, si mos-luftimi i korrupsionit, e skepticizmi i disa shteteve në këtë çështje.

Mungesa e rezultateve në luftimin e korrupsionit po shihet si njëra nga pengesat që po e lë Kosovën pa liberalizim të vizave. Prandaj, deputetja Arbreshë Kryeziu-Hyseni, anëtare e Komisionin për Integrim Evropian, nuk shpreson që mund të ketë lajme të mira në takimet e radhës të BE-së.

“Nuk është që presim se do të kemi ndonjë rezultat pozitiv për shtetin e Kosovës nga cilido takim apo mbledhje e radhës që do të mbahet në BE, pasi Kosova vazhdon të mbetet peng i krimit të organizuar dhe korrupsionit. Përderisa këto dyja nuk luftohen dhe nuk jepen rezultate konkrete do të jetë e vështirë të liberalizohen vizat”, deklaroi për RTV Dukagjinin, Arbreshë Kryeziu-Hyseni.

Continue Reading

Recent Posts