Connect with us

Maqedoni

Mbi 38 mijë veteranë morën mbështetje financiare në tre muajt e fundit të 2020-së

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar të dhënat për tre muajt e fundit të vitit që shkoi, ku sipas këtyre të dhënave në Kosovë nga skema për veteranët e luftës ishin 38 mijë e 216 përfitues.

Në këtë publikim po ashtu janë ofruar të dhëna për numrin e përfituesve nga skema e ndihmës sociale, skema të pensioneve të të gjitha kategorive në Kosovë, skemën e kompensimeve për personat e verbër si edhe të dhëna për numrin e fëmijëve të braktisur.

Sipas rezultateve të dala nga ky publikim rezulton se gjatë tremujorit të katërt (TM4) 2020: nga skema e ndihmës sociale kanë përfituar 25 679 familje, me gjithsej 103 189 anëtarë, dhe nga skema për mbështetje materiale, familjeve që kanë fëmijë me aftësi të kufizuara, kanë përfituar 2 436 familje.

Ndërkaq, nga skemat pensionale rezulton se:

Nga skema e pensioneve bazë të moshës ishin 142 280 përfitues;

Nga skema e pensioneve kontributpaguese të moshës ishin 49 451 përfitues;

Nga skema për pensionet familjare ishin 3 712 përfitues;

Nga skema për pensionet invalidore ishin 81 përfitues;

Nga skema për pensionet e Trepçës ishin 2 341 përfitues;

Nga skema e pensioneve të Trupave Mbrojtëse të Kosovës ishin 1 166 përfitues;

Nga skema e pensioneve për Forcën e Sigurisë së Kosovës ishin 583 përfitues;

Nga skema e kompensimeve për personat e verbër ishin 1 848 përfitues; nga skema e pensioneve për personat me aftësi të kufizuara ishin 19 266 përfitues;

Lajme

Cipras: Pa Marrëveshjen e Prespës do të kishim fqinj jostabil

Marrëveshja e Prespës është e dobishme për vendin, patriotik, i dobishëm për popujt në rajon të cilët duhet të jetojnë në paqe dhe perspektiva, thelbi është se arritëm diçka historike për Ballkanin dhe vendin, tha lideri i SYRIZËS dhe ish kryeministër grek Aleksis Cipras gjatë pjesëmarrjes së tij në forumin ekonomik Delfi të cilën e ka ndjekur drejtpërdrejtë edhe kryeministri Zoran Zaev.

“E rëndësishme është në fqinjësinë tonë të kemi aleat, ndërsa jo armik. Duke e marrë parasysh atë që këtu është zotëri Zaev do të them se kjo marrëveshje, e ndryshoi lojën e Ballkanit, e ndryshoi lojën në drejtim pozitiv. Pa këtë marrëveshje dhe pa perspektivën evropiane edhe për Maqedoninë e Veriut e cila është stabilizuar si vend edhe për Shqipërinë, kam ndjenjë se mund të kishim shumë fqinj jostabil. Në kufirin tonë verior do të kishte jostabilitet si ai që e shohim në Libi, ndërsa ndoshta edhe vendet e treta do të ishin aktive atje, ndërsa ndoshta edhe Turqia do të luante rol”, theksoi Cipras.

Continue Reading

Lajme

Detektohet lloji i Nigerisë! Oficeri i Maqedonisë nuk është infektuar me llojin e Afrikës së Jugut

Oficeri i Maqedonisë i cili është sjellë nga Afrika nuk është infektuar me llojin e Afrikës së Jugut të koronavirusit, por tek ai është detektuar lloji i Nigerisë. Sipas analizave të ASHAM-it, te oficeri është detektuar lloji i Nigerisë, edhe pse të dyja llojet kanë shumë ngjashmëri, por megjithatë nuk bëhet fjalë për të njëjtin lloj. Lloji i Nigerisë gjithashtu është shumë i shpeshtë në vendet afrikane, thuhet në përgjigjen e Ministrisë së Shëndetësisë. Prej atje, bëjnë me dije se pacienti në fjalë është në fazë shërimi./Lajmpress

Continue Reading

Lajme

Zaevi nga Athina: Problemi me Sofjen, qesharak

Kryeministri Zoran Zaev në forumin ekonomik “Delfi” në Athinë, kërkoi ndihmë nga Greqia për të gjetur zgjidhje për problemet me Bullgarinë. Sipas Zaev, rasti është sajuar nga Bullgaria. “Unë nuk mund t’ju shpjegoj se cili është problemi tani, sepse problemi është qesharak dhe nuk ekziston”, ka deklaruar Zaev. Megjithatë, ai shprehu optimizëm rreth bisedimeve me Sofjen, duke shpjeguar se procesi është ngadalësuar për shkak të zgjedhjeve në Bullgari. Në të njëjtën kohë, ministri alternativ i jashtëm grek Militiadis Varviciotis ka thënë se Athina nuk pajtohet me ndarjen e mundshme të Shkupit dhe Tiranës në rrugën për në BE. Sipas tij, me pranimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë në BE, të gjithë kufijtë tokësorë të Greqisë më në fund do të jenë drejt vendeve anëtare të Unionit./Alsat

Continue Reading

Recent Posts

 

Më të lexuarat e javës

Shares